Cortijn Tonkes & Henry van Loon

Cabaret - 8 maart 2013

Op vrijdag 8 maart kwamen de cabaretiers Cortijn Tonkes en Henry van Loon voor een dubbeloptreden naar Theater de Kimme.

Cortijn trapte de avond af met zijn programma "Maat!" waarmee hij in november 2012 het Groninger studenten cabaret festival heeft gewonnen. Het volwassen worden en "durven" was de rode draad. Als hij aan het einde zich uit begint te kleden wacht het publiek rustig af. Onder zijn pak verschijnt een knalgele jurk en dansend als een ballerina op de muziek uit een muziekdoosje, sluit hij de voorstelling af met juichend en klappend publiek. Hij is volwassen geworden.

Henry van Loon begint ijzersterk met zijn programma "Electropis". Hij wisselt razendsnel en verrassend van onderwerp zonder dat je je aandacht verliest. Hij racet over het podium als een politieagent op een motor met bijbehorende geluiden en betrekt zijn vriendin Jennifer Hoffman schaamteloos en uitgebreid bij zijn absurde grappen.

Hij heeft goed oog voor alle mensen in de zaal en weet het publiek tot het einde te boeien. Kortom een zeer geslaagde avond met een intieme sfeer in de kelder van Theater de Kimme.

Zoals een bezoeker twitterde "Die Henry van Loon kan rustig in Zuidlaren blijven, want die spoort niet. Tranen met tuiten gelachen".

Wilt u er de volgende keer ook bij zijn? Kijk op Facebook en klik op "Vind ik leuk" om op de hoogte te blijven van alle voorstellingen van Kunst&Klein of kijk op deze website, kunstenklein.nl.

Jochem Myjer - Even geduld AUB

Cabaret - 10 oktober 2012

Cabaretier Jochem Myjer stond woensdag 10 oktober 2012 op het podium van theater De Kimme in Zuidlaren met de try-out van zijn nieuwe show Even geduld AUB.

Het was voor Jochem Myer de zevende try-out na een herstel van een operatie aan een tumor in zijn ruggenmerg. De voorstelling die vorig jaar september in Zuidlaren stond gepland, werd daarom afgezegd. Nu is de cabaretier terug als nooit tevoren. Vioolspelend kwam hij op uit het tijdelijke decorstuk en direct had hij de zaal mee. Vanaf het begin tot het einde was het een achtbaan van grappen en imitaties, afgewisseld met gevoelige stukken over zijn verblijf in het ziekenhuis en over zijn kinderen. Hij had de gek met zichzelf door zijn grap tumorhumor te noemen en als hij te druk werd ontstond er digitale kortsluiting op de afbeelding van hemzelf op het decorstuk.

Jochem Myjer vond de sfeer in het theater fantastisch met veel interactie. Na de voorstelling ging hij traditie getrouw met zijn fans op de foto in de foyer.

Bron: Oostermoer

Poppentheater Siert van den Berg - Findus en Pettson

Toneel/kinderen/familie - 19 januari 2011

Op 19 januari 2011 speelde Poppentheater Siert van den Berg de voorstelling "Findus en Pettson"

In dit stuk is te zien hoe Findus wordt "geboren" in een doos met erwten uit blik, hoe hij al snel uitgroeit tot een flinke kat die Pettson de oren van zijn hoofd kletst, hoe hij de kippen de stuipen op het lijf jaagt en uiteindelijk een heldenrol speelt in het "raadsel van de vos". Voor dit décor stonden de prachtige tekeningen van Nordqvist model. Waarop het publiek voor, tijdens en na de voorstelling niet uitgekeken raakt.

Poppentheater Siert van den Berg »

Dirk Scheele - De Liedjesbox Toer

Muziek/kinderen/familie - 26 september 2010

De voorstelling van kinderpopster Dirk Scheele op 26 september 2010 was een groot succes! Meer dan 300 kinderen en ouders genoten van de voorstelling. De kinderen hebben uitbundig gedanst en meegezongen en ook hebben ze de wave gedaan.

In de Liedjesbox geeft Scheele samen met zijn band een echt popconcert voor jonge kinderen. Hij speelt allerlei liedjes waar hij de jonge theatergasten volop bij betrekt. Ze mogen naar hartenlust meezingen, dansen, springen en samen doen ze uiteindelijk 'de wave' en roepen ze 'we want more'. Naast echte instrumenten wordt ook muziek gemaakt met emmers, koektrommels, messen, vorken, elastiekjes, sleutelbossen en nog veel meer.

Bekijk de foto's »

Faruk Dikici - Superboek

Toneel/kinderen/familie - 28 februari 2010

Op 28 februari 2010 organiseerde Kunst&Klein haar eerste voorstelling in Theater De Kimme in Zuidlaren. Die dag stapte acteur Faruk Dikici in zijn 'Superboek' waarin een uitvergroot pop-up boek tot leven komt.

In dit bijzondere, kleurrijke en unieke decor beleeft Faruk spannende en grappige avonturen als hij in bad moet. Want tot zijn schrik verdwijnt hij met bad en al naar zee. Daar worden hij en zijn badeendje verwelkomt door hoge golven en zinkt de badkuip in een storm. Eindelijk op het vasteland ontdekt Faruk spannende werelden en ontmoet hij allerlei vreemde wezens en zelfs een superkoe.

Bekijk de foto's »