TANGARINE: "From Tucson With Songs"

Muziek

TANGARINE: "From
Tucson With Songs"
Muziek
Bestel kaarten
Vrijdag 20 mei 2016
Aanvang: 20.30 uur
€16,50 (incl. consumptie)

Met alleen een akoestische gitaar en de eigen stem als instrumenten is het lichtbepakt en makkelijk reizen. De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks, beter bekend als folkduo Tangarine, trekken begin 2016 naar de goudader van hun muziek: de Verenigde Staten. Net als de landverhuizers van de negentiende eeuw arriveren ze na het oversteken van de Atlantische Oceaan eerst in New York, om vervolgens in een camper over het eindeloze asfalt honderden kilometers door te reizen naar de zuidelijke staten Texas en Arizona.

Wat voor de gelukszoekers van toen de Nieuwe Wereld was, is voor de beide broers uit Assen, Drenthe, hun Oude Wereld. Al in de tijd dat ze als stevig gereformeerde snotjochies opgroeiden in eerst de Flevopolder en later de noordelijke provincie, werden ze gemystificeerd door die eeuwenoud klinkende muziek die kwam overwaaien van het Amerikaanse continent: de roots, de folk, de country, de americana.

Zes gitaarsnaren, twee stembanden, één camper. Met niet veel meer dan dat reizen de broers van Tangarine begin 2016 door de Verenigde Staten. Voordat ze over het asfalt naar het zuiden afzakken, passeren ze de Niagara Falls bij de grens met Canada. Daarna nemen ze in elk geval de afslag naar Route 61, de door Bob Dylan vereeuwigde snelweg die loopt van noord naar zuid en ook wel de Blues Highway genoemd wordt.

Onderweg doen ze camper sessions, oftewel impromptu optredens voor kleine en toevallige gezelschappen: dat alles om mensen te ontmoeten, verhalen te horen, de lucht op te snuiven, geïnspireerd te raken en natuurlijk liedjes te schrijven. Ze zullen steden als Jacksonville, Nashville en Memphis aandoen en zullen x-aantal klapbanden later eindigen in Tucson Arizona om daar een nieuwe plaat op te nemen.

Vanaf de dag nadat ze weer terug zijn op Nederlandse bodem reizen ze met een verse jetlag op zak en een hoofd vol nieuwe liedjes langs de intiemste zalen van het land om de nieuwe songs te laten horen. Liedjes vers uit Tucson, nog voor het nieuwe album uit komt.