Marcel Hensema - Mijn Tweede

Toneel/muziek

MARCEL HENSEMA
MIJN TWEEDE
Toneel/muziek
Bestel kaarten
Vrijdag 27 november 2015
Aanvang: 20.30 uur
17,50 (incl. consumptie)

In 'Mijn Tweede' speelt Marcel Hensema een bonte stoet aan kleurrijke personages, gebaseerd op kostbare, levensechte verhalen uit de ommelanden. Door de ogen van Hensema komen zij, deze helden op de vierkante meter, tot leven.

De solovoorstelling 'Mijn Tweede' ademt in alles de sfeer van een muzikale roadmovie door het ommeland. In deze liefdevolle, lichtvoetige en intieme voorstelling komen alle personages tot leven. Bijvoorbeeld stagiaire Ytje, de paranormale Ria en Annemieke. De laatstgenoemde vindt dat het leven met een hond makkelijker is dan met een mens. Ook is er het gezin dat net doet of er niets aan de hand is en onverstoorbaar door leeft in hun woning, die bij elke aardbeving verder de grond in zakt. Gewone mensen krijgen in 'Mijn Tweede' een podium, soms bloedserieus, vaak vederlicht, maar altijd raak.

Net als in 'Mijn Ede' wordt in deze voorstelling deels Gronings gesproken, maar ook deze voorstelling is voor iedereen verstaanbaar. Tijdens zijn succesvolle tournee 'Mijn Ede' ontmoette Marcel Hensema talloze mensen die hem na elke voorstelling hun verhalen wilden, nee moesten vertellen. Het begon bij hem te kriebelen hierover een nieuwe voorstelling te maken. Met deze verhalen werd de basis gelegd voor Mijn Tweede.