Welkom in theater de Kimme!

Nieuw cultureel initiatief

Theater de Kimme en Kunst & Klein zijn een mooi initiatief gestart. We ontdekten onze gezamenlijke ambitie: kunst en cultuur dichter bij de inwoners van Tynaarlo brengen in het bijzondere Theater de Kimme. En daar plukt u de vruchten van! We hebben onze krachten gebundeld en presenteren u een theaterprogramma waar we trots op zijn. Er komen bekende namen naar Zuidlaren. In december komt Douwe Bob voor een solo optreden en in november speelt Waldemar Torenstra in het toneelstuk 'Advocaat van de duivel', één week na de première. Ook maken we graag ruimte voor nieuw talent onder de naam 'Kleintje kelder'.

Nieuwsgierig?
Kijk op de website voor meer informatie en tickets.

We zien u graag in Theater de Kimme!

Herman Overberg, Theater de Kimme
Vanja van Guldener, Kunst & Klein

Over kunst & klein

Kunst&Klein Kindertheater organiseert regelmatig theatervoorstellingen voor de allerkleinsten in theater De Kimme te Zuidlaren. Zo was Faruk Dikici in zijn 'Superboek' te gast en dansten de kinderen vorig jaar mee met Dirk Scheele. Ook voor volwassenen zijn er voorstellingen. 10 oktober 2012 was Jochem Myjer nog in Zuidlaren en in maart 2013 waren Cortijn Tonkes en Henry van Loon in Zuidlaren voor een dubbeloptreden.

De initiatiefneemster:
Kunst&Klein Kindertheater is een initiatief van Vanja van Guldener uit Zuidlaren. "Ik was in eerste instantie op zoek naar peuter- en kleutertheater voor mijn eigen kinderen", zegt ze. "Toen bleek dat dit ondanks 11.000 inwoners en een eigen theater in Zuidlaren hier niet werd aangeboden. Dat bracht mij op het idee om het zelf te organiseren."

Vanja vertelt waarom zij naast kindervoorstellingen nu ook voor volwassenen aan de slag gaat. "Omdat Theater De Kimme een prachtig theater is met alle faciliteiten om een professionele voorstelling te laten spelen, ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Zo kwam ik al snel terecht bij Jochem Myjer. Hij heeft zijn nieuwe voorstelling 'Even geduld Aub!' ten tonele gebracht."

Heel recent waren Cortijn Tonkes en Henry van Loon in Zuidlaren voor een dubbeloptreden. Cortijn trapte de avond af met zijn programma "Maat!" waarmee hij in november 2012 het Groninger studenten cabaret festival heeft gewonnen. Het tweede deel van de show was voor Henry van Loon met zijn programma "Electropis". Een voortdurende stortvloed aan grappen. Een groot succes!